Tip: eten bij Fermin

Op een druilerige, regenachtige zaterdagmiddag kwamen we onverwachts terecht bij Fermin. Het was een lockdown-dag: alle horeca zou om 17:00 sluiten. Dus, uiteraard zat het bij elk gezellig lunchplekje rondom het Noordplein bommetje vol met mensen die buiten de deur wilden eten.

Thijs had al vaker gesproken over Fermin. Zo stond dit restaurant, na de ontwikkeling van zijn obsessie met fermenteren, hoog op het wensenlijstje om eens te proberen. Fermin staat namelijk in het teken staat van fermentatie en koken in harmonie met de natuur.

We stapten het sfeervolle restaurant binnen. Meteen werden we welkom geheten en konden we aanschuiven voor een vier-, vijf- of zes gangen menu. We kozen voor vier gangen, aangezien we die avond ook nog zouden gaan dineren bij vrienden.

Fermin: in harmonie met de natuur

We begonnen met een aperitief, een sprankelende natuurwijn die verdacht veel leek op champagne. De drankenkaart fascineerde ons. We lieten ons uitgebreid adviseren door een enthousiaste dame. Thijs, die niet zo’n zin had in alcohol, nam een huisgemaakte kombucha.

Fermin werkt met lokale ingredienten. Zo kregen we gerechten met paddenstoelen uit het bos in de omgeving of geplukte kruiden bij de Rotterdamse Stadstuin. Er wordt op creatieve wijze gewerkt met wat de natuur op dat moment te bieden heeft.

Fermin

Het no-waste principe speelt een belangrijke rol bij Fermin. Zo was mijn favoriete gang bijvoorbeeld het edelhert met pompoencrème. Het hert was op de Veluwe is geschoten door jagers om de populatie in bedwang te houden. Anders zou dit dier worden vernietigd, nu werd alles van het hert goed gebruikt.

Fermin is een restaurant dat compleet van deze tijd is. Concluderend: als je wilt genieten van al het lekkers dat de natuur te bieden heeft, is dit een enorme aanrader De verrassende en smaakvolle gerechten en eigenzinnige drankjes zijn een plezier om te ervaren. Fermin krijgt een plekje op mijn Rotterdam Favorieten Gids!

Vorige
Vorige

Nieuw geldsysteem: alles op één hoop

Volgende
Volgende

Tip: eten bij De Matroos en het Meisje