Eten bij: Yokohama Ramen Saito

Soms, dan kom je een parel van een eettent tegen die zó ontzettend goed is, dat je hem eigenlijk het liefst voor jezelf zou willen houden. Maar, zo zijn we niet getrouwd. Ik presenteer je: de allerlekkerste plek om ramen te eten in omgeving Rotterdam: Yokohama Ramen Saito.

Yokohama Ramen Saito

Oké, ik loog. Yokohama ramen Saito zit niet in Rotterdam, maar in Schiedam. Maar vertrouw mij, het is dat metroritje meer dan waar. Nietsvermoedend zou je er bijna voorbij lopen - in een klein hoekje gelegen op een doodnormaal winkelplein, de ramen zó beslagen van binnen dat je er onmogelijk naar binnen kan kijken om te checken of je wel goed zit.

Bij binnenkomst valt op dat de inrichting niet heel speciaal is. Het lijkt zelfs wel een soort snackbar, met witte muren en simpele tafeltjes en stoeltjes. Ondanks dat hangt er een ontzettende gezellige sfeer. Hier wordt met liefde gekookt, en dat voel je aan alles. Geen opsmuk, wel heerlijk eten. Door de open keuken heb je goed zicht op wat er gebeurd, en als je geluk hebt zullen de koks je bij binnenkomst luidkeels begroeten (net zoals in Japan).

Het eten

De ramen hier is ronduit fantastisch. Het menu is niet uitgebreid, met een paar verschillende ramen en side dishes. Maar alles is van even goede kwaliteit en de ramen kan worden aangepast naar jouw smaak (hoe zout de soep moet, hoe stevig de noodles moeten zijn etc.). Wij namen allebei de shoyu tonkatsu ramen met vooraf de gyoza.  Op tafel staat genoeg om je ramen smaak te geven, maar dit was voor mij niet nodig. De bouillon en de toppings geven meer dan genoeg smaak.

Ik ben er nu twee keer geweest, de eerste keer konden we gelijk aanschuiven maar je moet bereid zijn om op een tafeltje te wachten, want het is er vrijwel altijd vol. De tweede keer moesten we dan ook even wachten. Reserveren is niet mogelijk - first come, first serve.

Uiteraard kunnen we nu, tijdens de coronacrisis, dit heerlijke plekje niet bezoeken. Maar, het goede nieuws is dat Yokohama Ramen Saito eind Mei gaat starten met een takeaway menu! En als we straks onze vrijheden weer terug hebben, is dit één van de eerste plekken die ik ga bezoeken.

Yokohama Ramen Saito Parkweg 406, 3119 CV Schiedam+31 (0)6 4112 9532 

Vorige
Vorige

The Quarantaine Diaries - Deel 2

Volgende
Volgende

The Quarantaine Diaries - Deel 1