Eten bij: Yama review

Op de Eendrachtsweg in Rotterdam vind je Yama. Dit Japanse restaurant, vernoemd naar chef Yamamoto zelf, kookt voor maximaal 25 personen op een avond. Mits je een een plekje kan krijgen kan scoren, want een aantal maanden van tevoren reserveren is een must. Wanneer dat gelukt is, kun je kiezen tussen een vijf en een zeven gangen menu, dat constant veranderd zodat chef Yama je blijft verrassen. Welnu, wij gingen voor het 7 gangen menu en ik zal je uitgebreid in deze Yama review vertellen wat we hebben gegeten en wat ik ervan vond!

Yama Review

We beginnen met de amuses:

  • Yama's signature dish 'Yama's oyster': oester blad en beef sashimi met daarbovenop een parel gevuld met oestervocht.

  • Een broodje van garnalen met pompoenpuree en pompoenzaden.

  • Een sushi balletje met zalm, kombu en huid van de zalm. Stuk voor stuk mega lekkere hapjes die je lekker maken voor wat komen gaat.

De eerste gang:

  • Soep van sojamelk met daikon en Iberico pork. Heel lekker!

De tweede gang: Dit is sushi zoals ik het nog nooit heb geproefd - zelfs niet in Tokio! De vis smelt werkelijk waar op je tong.

  • Nigiri sushi (tonijn, spicy garnaal, kort gebrande buik van tonijn en gelakte paling) en daikon gemarineerd met zalm en zalmkaviaar in een zoetzure saus.

De derde gang:

  • Een foie gras van zeeduivel-lever met soja, azijn en citroen en een sashimi van griet.

  • Daarnaast een makreel gemarineerd met azijn en gerookte wulk. De zeeduivel foie gras was mijn favoriet.

De vierde gang: Perfect gerecht om zo in het midden van de avond geserveerd te krijgen.

  • Zeelandse oester en tempura van inktvis.

De vijfde gang: De ragout was zooo lekker en verrassend vullend!

  • Een krabbenklauw met ragout en krab met daikon, druiven en yam aardappelen in zoetzure saus.

De zesde gang:

  • Sukiyaki: een traditionele hotpot in de vorm van een gietijzeren bakje met bouillon en kruiden dat werd verwarmd. Vlak voordat het bakje de keuken verliet werd er een zachtgekookt ei aan toegevoegd. De dunne plakjes rundvlees werden in de bouillon gelegd. In een bakje apart kwam wat witte rijst.

Het dessert:

  • Pudding van sake en een yoghurt sorbet met shiso schuim. Vooral de sake pudding vond ik heerlijk, het deed me een beetje denken aan rijstepap - in de best mogelijke manier.

Al met al was het een fantastische ervaring en de gerechten geweldig - perfect op smaak en werkelijk een prachtig plaatje. Concluderend in deze Yama review hebben we enorm genoten van de heerlijke gerechten, maar ook van de gastvrijheid. Ook kwam ieder gerecht kwam met een gedetailleerde omschrijving. Er is ook de optie om een sake arrangement bij de gangen te nemen, wat wij helaas niet hebben gedaan. De volgende keer - en die gaat er zeker komen - ga ik die zeker uitproberen!

Japanese Cuisine Yama vind je op de Eendrachtsweg 31A in Rotterdam.

👉🏻 Lees voor meer hotspots in Rotterdam ook zeker mijn Rotterdam Hotspots Gids.

Vorige
Vorige

Reflecties op 2019 en focus voor 2020

Volgende
Volgende

Verhuisd naar Rotterdam!