Eten bij: Amarone (*)
Mijn lief keerde terug naar Nederland na 7 weken in het buitenland te hebben gewerkt. Je begrijpt, dat moest gevierd worden. Daarnaast hebben wij vrienden leren kennen die beide bij restaurant Amarone werken. Het Michelin ster restaurant aan de Meent in Rotterdam stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Dus, de stand van de zon, de maan en de sterren stonden goed op elkaar afgestemd en de tijd was rijp. We besloten een avond te dineren bij Amarone. Hoe onze ervaring was? Lees maar mee in deze Amarone review!
Iets te vieren
Het was onze eerste echte date night sinds de tweede lockdown. Gekapt, gelakt, in onze beste kleren en met enorm veel zin kwamen we aan bij Amarone. Bij binnenkomst was er een welkome sfeer. Iedereen had er zin in. Vrolijk werden we begroet en onze jassen werden aangenomen. De avond kon beginnen! We werden begeleid naar een ronde, met linnen bekleden tafel midden in het restaurant. In plaats van tegenover elkaar zaten we naast elkaar, wat zorgde voor een intieme sfeer.
De champagne werd voor ons ontpopt. Onze vrienden waren op de hoogte dat we iets te vieren hadden. We voelden ons meteen in de watten gelegd en we proostten op een heerlijke avond. Terwijl we de kunstwerken aan de muur, de gigantische wijncollectie en de open keuken bewonderden, arriveerden de eerste hapjes.
Goddelijke pecan noten van Amarone
Eerst: even aandacht voor de pecan noten. Mijn god. Hier had ik wel een hele zak van weg kunnen werken! De lekkerste pecan noten in een flinterdunne gekarameliseerde coating en zeezout.
Baguette gemaakt van merengue met zuurdesem en een vegetarische filet americain van watermeloen en mizuna (Japanse slasoort).
Amuse: Ajo Blanco (oftewel een koude Spaanse soep) op basis van amandelen met ingelegde bloemkoolroosjes, blauwe bes, crumble van ansjovis en olie op basis van zomerse kruiden
We besluiten voor het 7-gangen diner te gaan met bijbehorende wijnarrangement. Wel halve glazen, aangezien onze alcoholtolerantie sinds de lockdown er flink op achteruit gegaan. De wijnkaart is een soort Bijbel van formaat en enorm uitgebreid.
Marbré van eendenlever, steak tartare, perencompote, kweepeergelei en een crumble van brioche.
Ondertussen kregen we zuurdesembrood met een boter van gekarameliseerde miso en een geitenboter. Vooral de boter met miso viel in de smaak. De broodjes werden telkens bijgevuld.
Franse en Japanse smaakbommetjes
De bediening is ongelofelijk hartelijk en we voelen ons de koning en koningin te rijk. De wijnen en gerechten worden mooi uitgelegd en toegelicht.
Zalmtoro (buik van de vis) met een crème van doperwt, en ikura (viseitjes) gemarineerd in Tomasu sojasaus.
Kokotxa (het deel van de vis onder de kaak, een delicatesse) met iberico, inktvis en edamame boontjes. Inktvis is perfect knapperig.
De gerechtjes zijn stuk voor stuk smaakbommetjes. De smaak sensaties gaan lang door in de mond. We proberen te benoemen welke ingrediënten in het gerecht welke smaakpapillen doen activeren. We ontcijferen de Franse invloeden door middel van de crèmpjes, krokantjes en crumbles. De Japanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in de heerlijke smaken.
Kalfszwezerik met crème van ui, shiitake en verjus.
De hoofdgang: shortrib met taartje van gegrilde groenten, aubergine, gepofte knoflook. Ongelofelijk mals en lekker.
We beginnen de wijntjes nu toch wel echt te voelen. Ondanks dat we halve glazen hebben besteld, krijgen we meer dan genoeg ingeschonken. Beide zijn we teleurgesteld in onze merkbaar verslapte tolerantiegrens. Ook om ons eens heen worden de andere gasten ook merkbaar vrolijker. Ze praten luider en lachen harder. Of ligt dat aan ons? We weten het niet zo goed meer.
Een fantastische gorgonzola met witte druif, crumble van quinoa en aceto balsamico
Mijn vriend Thijs, die geen fan is van blauwschimmelkazen, kreeg een eigen dessert: kokos ijs met zwarte knoflook, blauwe bes en basilicum.
Het nagerecht: frisse geiten yoghurt en watermeloen, kombu (een soort zeewier), en meringue
Passievruchttaartje met chocola
Na nog een cappuccino om het af te leren, nemen we vrolijk afscheid en nog nagloeiend lopen we naar buiten. In de Uber naar huis praten we met de chauffeur over hoe heerlijk we het hebben gehad. Dankbaar dat we zo hebben genoten van de creatieve gerechten, de verwennerij en de hartelijkheid van de mensen.
Meer weten of zelf reserveren na deze Amarone review? Klik hier voor de website van Amarone.