Sri Lanka 2024 deel 3: Mirissa, Galle

Bij aankomst in Mirissa, de eerste plek die we bezoeken aan de zuidkust van Sri Lanka, voelden we meteen een andere vibe.

De sfeer voelt minder plechtig en meer relaxed. Gebruinde surfers met lange blonde lokken lopen op blote voeten over de straten. Mensen in zwemkleding drinken king kokosnoot aan het strand.

We zijn vooral gekomen om te relaxen. Met de blote voetjes in het zand cocktails drinken, dat soort dingen.

De hoofdactiviteit hier is snorkelen. Vanaf het strand loop je zo Turtle Bay in, een helder koraalrif waar veel zeeschildpadden zwemmen. We huurden de snorkelspullen vanaf het strand en renden zo de zee in. En inderdaad: we zagen zeeschildpadden, beeldschone koraalriffen en felgekleurde vissen. 

De zuidkust van Sri Lanka is duidelijk meer ingericht op toeristen, waardoor er net wat meer keuze is aan plekken om te eten. Brunchen deden we bij een geweldig café The Kip, omgeven door groene jungle. De koffie is top, de sfeer ontspannen en het eten verrukkelijk.

Na twee nachten is het alweer tijd om te vertrekken naar onze laatste bestemming: het kustplaatsje Galle. Hier hebben we besloten onszelf te verwennen met een luxe hotel genaamd The Fort Printers. Het stelde geen moment teleur.

The Fort Printers is gelegen in een historisch gebouw dat sinds de 18e eeuw dienst deed als school en pers, maar nu is gerenoveerd tot een boutique hotel met 13 kamers. Hier wordt moderne stijl moeiteloos geïntegreerd in de historische elementen. We checkten in in de “Pedlar Suite”, een grote en ruime kamer met krakende houten vloeren en antiek hemelbed, maar wel de moderne gemakken als een regendouche. Verder heeft het hotel een heel fijn bistro restaurant en een zwembad, waar we dankbaar gebruik van maakten op het heetst van de dag.

👉🏻 Lees hier de volledige review van The Fort Printers!

In Galle was het doel “maximaal chillen” voordat we weer richting huis zouden gaan. Onze activiteiten bestaan uit niet veel meer dan van koffietentje naar koffietentje hoppen, de laatste spullen winkelen en de zonsondergang bekijken. Écht vakantie dus!

Nog een leuke activiteit: afternoon tea en scones eten met verse clotted cream en aardbeienjam op de veranda van Amangalla, Tevreden dronken we van onze thee terwijl de wereld aan ons voorbij ging.

Na drie weken stonden we opeens weer op het vliegveld om naar huis te gaan. Sri Lanka was alles wat er ervan hadden verwacht en meer!




Vorige
Vorige

Eten in de Keuken van Floris

Volgende
Volgende

Sri Lanka 2024 deel 2: Kandy, Ella, Yala