Hotel review: The Fort Printers

In het midden van Galle Fort, de 16-eeuwse handelsvestiging die initieel door de Portugezen op de zuidkust van Sri Lanka is neergezet en later door de Nederlanders is overgenomen, ligt hotel The Fort Printers.

Dit chique boutique hotel bestaat uit een gerenoveerd schoolgebouw, de bank en de voormalige drukkerij, en telt slechts 13 kamers. De liefde voor de historie van het fort is voelbaar bij binnenkomst. The Fort Printers ademt sfeer. Modern design is naadloos verweven met oude details. We worden hartelijk ontvangen door het enthousiaste personeel met een welkomstdrankje en worden op de fluwelen banken neergezet voor het incheckproces. 

We worden geleid naar de “Pedlar Suite”, waar we een paar nachten zullen verblijven. De ruime suite is gelegen in een bijgebouw aan de overkant, bereikbaar met een aparte trap waardoor we veel privacy hebben. De heerlijke geur van kaneel en kruidnagel komt ons tegemoet bij het openen van de deur met de goudkleurige sleutel.

De kamer is sfeervol, met krakende houten vloeren, hoge balkenplafonds en een antiek hemelbed, maar wel voorzien van moderne gemakken, zoals airconditioning en een regendouche.

Een welkom onderdeel van het hotel is het zwembad. Groot is het niet, maar precies goed om baantjes te trekken en verkoeling te zoeken. Er staan slechts twee bedjes geplaatst onder de grote frangipani boom voor precies genoeg schaduw. Omdat het een klein hotel is zal je waarschijnlijk geen moeite hebben om de bedjes te scoren, maar op de laatste dag liepen we langs en toen was het wel druk rondom het zwembad.

Wat The Fort Printers echt onderscheidt, is het eten. In de bistro kan je mediterraan en Sri Lankaans dineren onder het genot van cocktails en goede wijnen, waar het laatste schaars is in Sri Lanka. De tonijn tartaar, pavlova en mijn favoriet: de bellini smaakten subliem. Ook het ontbijt is van hoge kwaliteit. Binnen aan de ronde marmeren tafeltjes of buiten in de tuin genoten we elke ochtend van een a la carte menu. De Sri Lankaanse curries maar ook de shakshuka smaakten verrukkelijk en het was fijn om van een goede cappuccino te kunnen genieten om de dag te starten.

The Fort Printers is wat mij betreft de perfecte uitvalsbasis om Galle te verkennen. Een parel van een hotel op de zuidkust van Sri Lanka! 

Vorige
Vorige

Sri Lanka 2024 deel 1: Negombo, Anuradhapura, Sigiriya

Volgende
Volgende

Japan 2023: de ultieme vader-dochter reis