Weekend bij Inn on the Lake

Er bestaat een sprookjesachtige plek in Nederland. Namelijk: het idyllische plaatsje Broek in Waterland. Slechts een kwartier ten noorden van Amsterdam, waan je jezelf in een soort Efteling sprookjesgebied. Tegenover een prachtig wijd meer ligt Inn on the Lake. Een bijzondere accommodatie gebouwd in de oude woning van de kerkopziener, met slechts drie kamers.

Toen ik hier met mijn zusje verbleef, wist ik dat ik met Thijs zou moeten terugkomen. Het is exact dat wat wij fijn vinden: de rust van het wijde en kabbelende meer, de groene omgeving die uitlokt om schermloos te zijn.

We waren toe aan eventjes ertussenuit. Om die reden boekte ik het “culinair & wellness” weekend, wat garant zou staan voor een relaxt weekend.

Bij de bar kan je pakken wat je wilt, en dit zelf noteren Dit draagt enorm bij aan het huiskamer gevoel van Inn on the Lake

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen, ondanks dat we wat vroeger waren dan de aangegeven check-in. We kregen een rondleiding door het meer dan 400 jaar oude, sfeervolle gebouw. Alles is zó prachtig ingericht. De warme zitkamer met open bar, de grote open keuken en het allermooiste: de beeldschone tuin gelegen aan het meer.

Onze koffertjes dropten we in de Black & White room. In het midden van de kamer stond een statige badkuip met pootjes, twee aparte wasbakken in een bedstee-achtige inbouw. De dikke, fluwelen gordijnen en het enorme fluffy bed voelden ontzettend luxe. En dan het uitzicht, pal tegenover het grote meer. We voelden ons de koning en koningin van Broek in Waterland.

De prachtige Black & White kamer

We besloten nog even het dorp te verkennen. Bij de oude kerk tegenover Inn on the Lake konden we koffie en een taartje van Holtkamp eten. Wandelend fantaseerden we over hoe het zou zijn om hier te wonen. Bij het zien van een “Te Koop” bord pakten we enthousiast onze telefoon erbij om de verkoopprijs op te zoeken. Helaas, anderhalf miljoen…

Eenmaal terug pakten we wat drinken van de bar en namen plaats in de tuin. Ondanks dat het begin september was scheen de zon, een welkom geschenk. Enorm genieten om hier een boekje te lezen terwijl de bootjes van de theetuin voorbij vaarden.

Na een tijdje hesen we onszelf in onze badjassen, want het was tijd voor de massage! Om en om werden we gemasseerd. Oh, zó lekker. Na de massage konden we nog even in de jacuzzi en de sauna.

Een sprookjesachtige omgeving

Soezelig schoven we aan in de serre voor het diner. Oh, het dinér. Zo goed! Eten hebben ze verheven tot een kunst hier bij Inn on the Lake. Het voorgerecht was zalm. Als hoofdgerecht kregen we eend met een heerlijke glace, gegrilde groente en aardappelgratin met truffel. Daarbij een glas goede rode wijn. Tot slot als toetje: een zelfgebakken pastei de nata met mangoijs en kokosschaafsel. Als ik een poes was, dan was ik aan het spinnen.

Tijdens het diner raakten we in de praat met de zoon des huizes, die enorm culinair getalenteerd is. Hij vertelde dat zijn moeder, zij uit de UK kwam. Dit verklaarde de enorm smaakvolle, zelfgemaakte chutneys.

Helemaal soezelig van de massage en jacuzzi aan het diner

Voldaan en verzadigd, rolden we richting onze kamer. We maakten ons klaar voor een heerlijke nachtrust en doken het Ralph Lauren beddengoed in. Maar helaas: onze nachtrust werd flink verstoord door muggen die ons wakker hielden. Stom genoeg hadden we het raam open laten staan, en uiteraard betekent de ligging tegenover het water dat muggen part of the deal zijn. Een minpunt.

Een antigif tegen onze slechte nachtrust was het heerlijke ontbijt in de ochtend. Naast verse jus en koffie kregen we een eggs benedict met zalm, mijn favoriet! Denkende dat dit het was leunde ik voldaan achterover, maar tot mijn verbazing kwamen hierna nog broodjes met charcuterie en smeersels.

Dineren en ontbijten in de serre

Opgeladen met het gevoel een week vakantie te hebben gehad, reden we weer huiswaarts. Inn on the Lake is de perfecte weekendbestemming. Wát een fantastische plek!

Vorige
Vorige

Japan 2023: de ultieme vader-dochter reis

Volgende
Volgende

Betoverd door Bali: hoogtepunten en tips